Azerbaycan ormanlarında tandır keyfi | Euronews

0

Azerbaycan ormanlarında tandır keyfi yerel halkın pek de uzak olmadığı bir kültür.

REKLAM

Azerbaycan ormanlarında tandır keyfi yerel halkın pek de uzak olmadığı bir kültür.

Doğanın eşsiz güzelliklerini keşfetme adına dağ gezintilerine çıkan Azerileri ve yabancı turistleri ormanın derinliklerinde farklı lezzetler bekliyor.

Muhabirimiz Aurora Vélez Azerbaycan’dan bildiriyor: “Kestane, ıhlamur ve kayın ağaçlarıyla süslenmiş Gebele ormanındayız. Bu ormandaki eşsiz restoranlarda aileler ve arkadaşlar bir araya gelerek tandırda pişirilen eşsiz tatları keşfediyor…”

Azerbaycan hakkında bilmeniz gerekenler

  • Azerbaycan; İran, Ermenistan, Gürcistan ve Rusya’ya komşu, 86 bin kilometre kare yüzölçüme sahip bir ülke.
  • Yaklaşık 10 milyon kişinin yaşadığı ülkede Azerice ve Rusça konuşuluyor.
  • Başkenti Bakü. Ortalama yaşam süresi kadınlarda 74, erkeklerde 68.
  • Azerbaycan petrol ve petrol ürünleri ihraç ediyor.

Ormanda yemek yeme geleneğinin hangi yıllara dayandığı bilinmiyor.

Kadınlar tandırda ekmek pişirirken erkeklerse daha çok etle uğraşmayı seviyor.

Bulunduğumuz restoranın şefine göre buradaki tandırda pişirme yöntemi tamamen kendilerine özgü:

Zahir Musayef, Gabala Khanlar şefi: “Bu teknik iki taş arasında et pişiren çobanlardan geliyor. İyice pişmesi için yaklaşık 25 dakika gerekli”

Ormanın farklı bölgelerindeki ahşap evlerde veya doğayı izlemek için ağaçlar arasında yemek yemek isteyenlere hizmet etmek için garsonlar gün boyu ormanın farklı köşelerinde koşuşturmaya devam ediyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking